Nieuwsbrief 19 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 19 september

10 mogelijke oorzaken van een opgezwollen buik

Een opgezwollen buik kan alarmerend zijn, vooral als er pijn mee gepaard gaat, maar meestal gaat het gewoon om indigestie of gasophoping in de maag en darmen. We sommen enkele oorzaken op die een opgeblazen gevoel kunnen verklaren.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je wratten voorkomen?

Wratten (verrucae) zijn vleeskleurige of bruinachtige gezwelletjes, rond of ovaal, met soms een bloemkoolachtige structuur. Ze worden veroorzaakt door besmetting met het humane papillomavirus. Vaak liggen ze naast elkaar, en soms vloeien ze in elkaar over.

Lees verder

Gezondheid.be

Ga zitten en adem diep in

ADVERTORIAL
De laatste jaren neemt het aantal Belgen dat kampt met psychische problemen toe. We leven gehaast en hebben het gevoel dat we constant aan allerlei eisen en verwachtingen moeten voldoen. Tijd voor selfcare !

Lees meer hierover

Gezondheid.be

3 manieren om te zien of je kind luizen heeft

Indien je vermoedt dat je kind luizen heeft of wanneer er luizen zijn gesignaleerd op school, dan moet je weten hoe je ze moet opsporen. Luizen zijn parasieten. Hun eitjes (neten) zitten vaak dicht bij de hoofdhuid en zijn niet altijd te zien.

Lees verder

Gezondheid.be

Gezonde quiche met spinazie en cottage cheese

Een quiche sluit naadloos aan bij een 'maatje-minder-eetschema' als je het deeg weglaat en de room vervangt door een calorie-arm alternatief. De knapperige nootjes in dit gerecht vervangen de korst en zorgen voor de bite. Een verwennerij voor groot en klein!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/09/2022 , bijgewerkt op 27/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram