NIeuwsbrief 19 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 19 oktober

Wat zijn de symptomen van borstkanker bij vrouwen?

Voel je een knobbeltje in je borst of heb je pijn? Weet dat de meeste borstaandoeningen ongevaarlijk zijn. Maar welke symptomen wijzen wel op borstkanker? Een overzicht.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Varkenslintworm (in de hersenen): symptomen en behandeling

De varkenslintworm is een parasitaire worm die infecties bij mensen kan veroorzaken. Een besmetting is doorgaans ongevaarlijk, tenzij de varkenslintworm in de hersenen voorkomt. In dat geval kan de aandoening levensbedreigend zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Procrastinatie: hoe kan je uitstelgedrag aanpakken?

We talmen allemaal wel eens een met een klusje, maar uitstelgedrag kan ook chronisch worden en een ernstige impact hebben op je leven en gezondheid. Waarom stellen we zaken uit? En hoe kan je uitstelgedrag aanpakken en voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Kan het kwaad om in je ogen te wrijven?

Baby’s doen het wanneer ze moe zijn. Volwassenen doen het omdat ze jeuk hebben, omdat ze vermoeid zijn of soms gewoon omdat het een tic geworden is. Maar kan het eigenlijk ook schade aanrichten? Oogchirurg Dr Steven Renier zegt van wel.

Lees verder

Gezondheid.be

De perfecte workout volgens de wetenschap (10 minuten)

Sportarts Mirwais Mehrab (Universitair Medisch Centrum Utrecht) heeft een wetenschappelijk verantwoorde work-out samengesteld van slechts 10 minuten. Dankzij dit filmpje van Universiteit van Nederland kan je live meedoen, maar voor de zekerheid hebben we onderaan de oefeningen nog eens uitgeschreven.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/10/2023 , bijgewerkt op 23/10/2023
volgopfacebook

volgopinstagram