Nieuwsbrief 19 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 19 mei

Celien Rombouts over de basisprincipes van intuïtief eten

“95 percent van wie een dieet volgt, komt uiteindelijk terug op z’n oude gewicht, of weegt nadien zelfs meer", vertelt diëtiste Celien Rombouts, en dus pleit ze voor intuïtief eten. Geen dieet volgen, klinkt alvast goed, maar wat houdt intuïtief eten precies in?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Blaasontsteking bij mannen: symptomen en behandeling

Hoewel een blaasontsteking een typische vrouwenkwaal is, komt ze ook bij mannen voor. Bij een blaasontsteking is het slijmvlies van de blaas ontstoken. Die ontsteking wordt veroorzaakt door darmbacteriën die via de plasbuis in de blaas terechtkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

IBD: 'Onzichtbare symptomen, maar grote impact op dagelijks leven'

Chronisch inflammatoire darmziekten (IBD) zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa komen steeds vaker voor, vooral bij jongvolwassenen. De onzichtbare symptomen hebben een aanzienlijke impact op de levenskwaliteit van patiënten. Zo vertelt ook prof. Bram Verstockt, gastro-enteroloog bij het UZ Leuven.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarop moet je letten na een tekenbeet?

Als een tekenbeet niet op tijd wordt ontdekt en behandeld, bestaat de kans op meer ernstige verschijnselen waarbij spieren, gewrichten, het zenuwstelsel en het hart kunnen worden aangetast. Waakzaam zijn voor symptomen is dus heel belangrijk zodat tijdig een behandeling kan worden gestart.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker – ook wel melasma of chloasma genoemd – is berucht onder zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap wordt in de huid in het gezicht meer pigment aangemaakt en kunnen geelbruine vlekken ontstaan.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/05/2023 , bijgewerkt op 24/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram