Nieuwsbrief 19 juli

Laatst bijgewerkt: augustus 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 19 juli

Verstopping of constipatie op reis

Hoewel reizigersdiarree een typisch probleem is voor reizigers naar minder hygiënische bestemmingen, kan ook aanhoudende verstopping of constipatie op reis soms een zeer vervelend euvel zijn.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

’s Nachts zweten: wat zijn de mogelijke oorzaken en wat kan je eraan doen?

Zweten is nodig om de warmte in je lichaam te reguleren. Maar als je regelmatig wakker wordt met kletsnatte lakens, lijd je aan nachtzweten en dat kan verschillende oorzaken hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Je biologische leeftijd verbeteren kan sneller dan gedacht

De biologische leeftijd verwijst dus naar onze fysiologische leeftijd. In veel gevallen ligt die hoger dan de werkelijke leeftijd, maar mits enkele aanpassingen in de levensstijl zet je de teller snel een aantal jaar terug. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is histamine en welke klachten wijzen op een intolerantie?

De lichaamseigen stof histamine is betrokken bij belangrijke lichaamsprocessen. Het is pas als je lichaam de hoeveelheid histamine niet meer onder controle kan houden, dat je klachten krijgt. Een histaminearm dieet kan je dan helpen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom moet je een puist niet uitknijpen?

Balen: een rode dikke pukkel midden op je gezicht. Net nu je vanavond dat feest of die date hebt. Hoewel je die puist waarschijnlijk graag uit zou willen knijpen, legt dermatoloog Elodie Mendels (Erasmus MC) in dit college uit waarom je er beter vanaf kunt blijven.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/07/2022 , bijgewerkt op 10/08/2022
volgopfacebook

volgopinstagram