Nieuwsbrief 18 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 18 oktober

Borstkanker: een eenvoudige bloedtest voor screening?

Mammografie, echografie en weefselbiopsie zijn doeltreffende diagnose-instrumenten, maar kunnen niet alle kankers opsporen, vooral niet in een vroeg stadium, en zijn ook moeilijk toegankelijk en invasiever. Specifieke bloedtesten kunnen een gamechanger zijn, en de eerste studies zijn veelbelovend.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De thermostaat lager zetten, is dat gezond?

Vanwege de stijgende energieprijzen zetten veel mensen de thermostaat nu een paar graden lager. Wat doet dat met onze gezondheid? Onderzoek van thermofysioloog Wouter van Marken Lichtenbelt (Universiteit Maastricht) vertelt er alles over in dit online college van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Gezondheid.be

Het gouden duo : kurkuma en sporebiotica !

ADVERTORIAL
Vooral kurkuma en sporebiotica zijn erg in trek dezer dagen. In heel wat studies heeft de superfood kurkuma de optimale werking voor soepele spieren en gewrichten aangetoond. Wil u weten waarom zowel een goede maagfunctie als soepel bewegen belangrijk zijn, lees dan snel verder !

Lees meer,...

Gezondheid.be

Dysgrafie: problemen met schrijven en (fijne) motoriek

Dysgrafie is een leerstoornis waarbij iemand beperkte schrijfvaardigheden heeft, zonder dat er sprake is van een intellectuele stoornis. Iemand met dysgrafie heeft een handschrift dat niet of nauwelijks leesbaar is en schrijft bovendien erg traag.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je best een pompoen uithollen (en bewaren) voor Halloween?

Met Halloween in aantocht zien we meer en meer Jack O’Lanterns opduiken: uitgeholde pompoenen waarin een eng gezicht werd gekerfd. Maar hoe begin je eraan? En hoe kan je de pompoen langer bewaren? Enkele tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/10/2022 , bijgewerkt op 24/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram