Nieuwsbrief 18 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 18 oktober

Neus snuiten of ophalen bij een loopneus?

Er zijn honderden virusstammen die een verkoudheid kunnen veroorzaken, maar de klachten zijn nagenoeg identiek: niezen, hoofdpijn, snotteren… Hoe ontstaat zo’n neusverkoudheid eigenlijk, en kan je best snuiten of de neus ophalen om de loopneus sneller te stoppen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe gevaarlijk is de vleesetende bacterie?

De vleesetende bacterie is eigenlijk een heel banale bacterie die we nagenoeg allemaal in onze mond en keel hebben: de streptococcus pyogenes. Als ze terechtkomt op een verkeerde plaats in het lichaam, zoals in een wonde of in de bloedbaan, kunnen er ernstige problemen ontstaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Duister mysterie ontsluierd: wanneer is griezelen amusant?

Zeker tijdens donkere herfstavonden zetten velen onder ons al graag eens een horrorfilm op om lekker te griezelen. Maar wanneer is griezelen plezant zonder werkelijk onbehaaglijk te worden? Deense onderzoekers ontdekten onlangs dat de scheidingslijn tussen de twee ervaringen erg dun is.

Lees verder

Gezondheid.be

BBQ-tip voor een zonnige herfstdag: Thaise Kipsaté

Voor de bereiding van deze kipsatés, een gerecht van Peter De Clercq, loont het zeker de moeite om je barbecue nog eens uit te halen. Serveer ze als hapje of als hoofdgerecht in het gezelschap van een lekkere salade of groenteschotel.

Lees verder

Gezondheid.be

Webinar: autisme en visualisatie

Mensen met autisme zijn vaak visueel ingesteld, daarom houden ze van concrete visualisaties. Inge Vermaercke neemt je mee in de wereld van visualisaties en leert je dat maatwerk écht wel noodzakelijk is.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/10/2021 , bijgewerkt op 29/10/2021
volgopfacebook

volgopinstagram