Nieuwsbrief 18 november

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 18 november

Teelbalkanker: symptomen herkennen via zelfonderzoek

Hoewel teelbalkanker in België eerder zeldzaam is, is de ziekte wel in opmars, vooral bij mannen tussen 24 en 35 jaar. Een vroege diagnose zorgt voor meer levenskwaliteit en minder agressieve behandelingen. Hoe doe je een zelfonderzoek en wat zijn de symptomen van teelbalkanker?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe ontstaat antibioticaresistentie en wat zijn de gevolgen?

De snelheid van de resistentietoename en de verspreiding van deze resistentie over meer en meer soorten bacteriën laten voorspellen dat men over een aantal jaar over geen betrouwbare middelen meer zal beschikken om ernstige bacteriële infecties te bestrijden.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zeggen je nagels over je gezondheid?

De kleur en de textuur van je vingernagels zeggen veel over je algemene gezondheidstoestand. Kleine verschillen kunnen een eerste indicatie zijn van ernstige onderliggende problemen zoals een nier- of hartaandoening of diabetes.

Lees verder

Gezondheid.be

Het gevoel van watten in je hoofd: wat is brain fog of hersenmist?

‘Brain fog’ is een gevoel van mentale traagheid en wazigheid in je hoofd. Je hebt het moeilijk om je te concentreren en je dingen te herinneren. Brain fog kan een symptoom zijn van andere gezondheidsproblemen. We zetten de oorzaken en oplossingen van brain fog op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Zegt de kleur van moedermelk iets over de gezondheid van mama of kindje?

Op de foto zie je rechts borstvoedingsmelk van de mama na een positieve coronatest. Die ziet er veel groener uit dan haar ‘normale’ moedermelk. Hoe komt dat?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/11/2022 , bijgewerkt op 24/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram