Nieuwsbrief 18 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 18 november

Pancreaskanker: Door ‘algemene’ symptomen nog steeds moeilijk te herkennen

In 2030 zal pancreaskanker waarschijnlijk tot de top drie van meest dodelijke kankers in België behoren. Vandaag sterft bijna 87 percent van de patiënten binnen de vijf jaar na diagnose... Al is er ook wel hoopgevend nieuws uit de onderzoekswereld.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vogelgriep in België: Wat zijn de symptomen?

In november 2021 werd in Antwerpen vogelgriep (H5N1) vastgesteld. Het gaat om een ‘hoogpathogene stam’, wat betekent dat het een zeer besmettelijke variant is. Wat zijn de symptomen bij kippen en ander gevogelte, en is het ook gevaarlijk voor de mens? Een overzicht.

Lees verder

Gezondheid.be

De rol van selenium in voeding en voedingssupplementen

Een studie uitgevoerd door het UZ Gent wees uit dat een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ervoor kan zorgen dat je ernstiger ziek wordt van corona. Het blijkt dan vooral de hoeveelheid zink en selenium die daar van belang zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe herken je een psychose en hoe wordt het behandeld?

Een psychose is een toestand waarbij iemand zijn grip op de realiteit verloren is. Men ziet of hoort soms dingen die er niet zijn (hallucinaties) en is overtuigd van bepaalde ideeën die niet kloppen (wanen). De symptomen kunnen sterk variëren en treden afzonderlijk of gelijktijdig op.

Lees verder

Gezondheid.be

Online debat: Artificiële intelligentie in onze gezondheidszorg

In dit panelgesprek horen we hoe AI zal worden ingezet in de gezondheidszorg, maar wat de impact is. Hoe zit het met de verantwoordelijkheid van de zorgverleners, patiënten en ontwikkelaars? Vormt AI ook een gevaar voor onze privacy? Zal onze autonomie er wel bij varen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/11/2021 , bijgewerkt op 29/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram