Nieuwsbrief 18 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 18 mei

Getuigenis over migraine: bij de neuroloog

Een lezeres met migraine getuigt: "Mijn huisarts verwees me door naar een neuroloog. Ik weet nog dat ik dat sterk overdreven vond. Waarschijnlijk had die dokter wel wat beters te doen dan pilletjes voor te schrijven voor mensen met hoofdpijn. Mensen met een hersentumor redden, bijvoorbeeld."
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Het glutenvrije dieet: wat mag je wel en niet eten?

Wie lijdt aan coeliakie of glutenintolerantie verdraagt geen gluten. Bij die personen beschadigen gluten de darmvlokken in de dunne darm waardoor die niet meer behoorlijk kan functioneren. Wat mag je wel eten en wat beter niet?

Lees verder

Gezondheid.be

Baarmoederfibromen: hoe behandel je ze?

Baarmoederfibromen zijn goedaardige gezwellen die zich ontwikkelen in de baarmoederwand. Sommige vrouwen merken ze niet op, anderen kunnen er hevige bloedingen van krijgen en zelfs vruchtbaarheidsstoornissen. Voor hen bestaan er gelukkig verschillende oplossingen.

Lees verder

Gezondheid.be

Bevallen via keizersnede: verloop en herstel

Een keizersnede is een chirurgische ingreep om een baby via de buikwand ter wereld te brengen wanneer een veilige vaginale bevalling niet mogelijk is. Hoe verloopt een keizersnede, en hoelang duurt het herstel?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom verdikt de ene persoon sneller dan de andere?

Sommigen mensen verdikken sneller dan anderen. "Dat ligt aan ons metabolisme", zeggen we dan. Dr. Karolien Van De Maele is pediater aan de Universiteit van Antwerpen en leert je dat er veel meer dan dat bij komt kijken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/05/2023 , bijgewerkt op 24/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram