Nieuwsbrief 18 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 18 december

Deze 3 eetgewoonten zijn grootste oorzaken van diabetes type 2

De afgelopen 40 jaar is het aantal gevallen van diabetes en obesitas wereldwijd explosief gestegen. Onderzoekers hebben de veranderingen in ons voedingspatroon in die laatste 40 jaar in kaart gebracht en ontdekten zo welke drie eetgewoontes het vaakst gelinkt zijn aan diabetes type 2.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Witte vingers: de ziekte en het fenomeen van Raynaud

Het fenomeen van Raynaud is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer naar de vingers of tenen wordt belemmerd, waardoor je gevoelloze en blauwe of witte vingers of tenen krijgt. Dat gebeurt in koud en vochtig weer, maar ook als je koude voorwerpen aanraakt of stress ervaart.

Lees verder

Gezondheid.be

Menopauze: weer comfortabel leven met Mbrace, een natuurlijke oplossing op maat

ADVERTORIAL
De menopauze gaat vaak gepaard met vervelende symptomen. De voedingssupplementen van Mbrace bevatten zorgvuldig uitgekozen planten. Het is een natuurlijke, persoonlijke oplossing voor vrouwen die weer volop van het leven willen genieten, zonder al die ongemakken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Is koken op inductie gevaarlijk?

Op het internet blijven verontrustende berichten circuleren over de gevaren van inductiekookplaten (en microgolfovens). Straling zou ervoor zorgen dat gerechten hun voedingswaarde verliezen en zelfs schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Klopt dat?

Lees verder

Gezondheid.be

Mayonaise maken (en geschifte mayonaise redden)

Hoe maak je zelf verse mayonaise? En wat doe je als je zelfgemaakte mayonaise schift? Moet je ze in de vuilnisbak kiepen of valt ze nog te redden? Enkele tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/12/2023 , bijgewerkt op 20/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram