Nieuwsbrief 18 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 18 april

Doorbraak in behandeling pancreaskanker: doelgerichte immunotherapie via ‘rijstkorrel’

Amerikaanse onderzoekers hebben een manier gevonden om pancreaskanker te behandelen door immunotherapie rechtstreeks in de tumor toe te dienen aan de hand van een apparaatje dat kleiner is dan een rijstkorrel. Dat geeft niet alleen een beter resultaat, maar ook veel minder bijwerkingen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Slaappillen met en zonder voorschrift: wat is het effect?

Belgen zijn koploper als het op het gebruik van slaappillen aankomt. Welke soorten slaappillen kan je krijgen op voorschrift en zonder voorschrift? Wat zijn de bijwerkingen? En bestaat er ook zoiets als een placebo-effect?

Lees verder

Gezondheid.be

Het gouden trio: kurkuma, echinacea & cranberry

ADVERTORIAL
Zowel kurkuma, echinacea als cranberry zijn erg in trek dezer dagen. Vooral de superfood kurkuma is gekend als een sterke antioxidant tegen oxidatieve stress.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe help je een kind de scheiding te verwerken?

Een scheiding is erg pijnlijk voor alle partijen, maar naar je kinderen toe wil je natuurlijk zo zacht mogelijk handelen. Hoe breng je de boodschap duidelijk over, zonder dat het kind zich verlaten of onveilig voelt? We vroegen het aan klinisch gedragstherapeute Karolien Raeymaekers.

Lees verder

Gezondheid.be

'Coeliakie van de huid': huiduitslag door glutenintolerantie

Dermatitis herpetiformis wordt ook wel 'coeliakie van de huid' genoemd, omdat de huiduitslag ontstaat door een overgevoeligheid voor gluten. De behandeling van dermatitis herpetiformis bestaat, naast gerichte medicatie, uit het volgen van een glutenvrij dieet.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 18/04/2023 , bijgewerkt op 28/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram