Nieuwsbrief 17 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 17 maart

Nieuwe neusspray tegen migraine werkt snel en efficiënt

In Amerika is een nieuwe neusspray goedgekeurd die pijn en andere symptomen van migraine al binnen 15 minuten na gebruik kan verlichten. Dat meldt geneesmiddelenmaker Pfizer in een nieuwsbericht.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is slaapapneu en hoe kan je het voorkomen en behandelen?

Een apneu is een medische term voor een ademstilstand tijdens de slaap gedurende tenminste 10 seconden. Indien er meer dan 10 tot 15 apneus optreden per uur, spreekt men van een slaapapneusyndroom.

Lees verder

Gezondheid.be

Slijm bij de ontlasting kan wijzen op gezondheidsprobleem

Je darmen produceren een geleiachtige substantie om het slijmvlies van je dikke darm vochtig en gesmeerd te houden. Neemt de hoeveelheid slijm toe of zie je ook bloed, dan kan dat wijzen op een onderliggend gezondheidsprobleem.

Lees verder

Gezondheid.be

Menopauze: de verschillende soorten

Menopauze is geen ziekte maar een natuurlijke gebeurtenis in het leven van een vrouw. Het betekent het einde van de vruchtbare periode ten gevolge van de verminderde productie van de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron.

Lees verder

Gezondheid.be

Is iedereen kleurenblind?

Hoe weet je of je echt alle kleuren ziet? In dit online college van Universiteit van Nederland duikt oogarts en onderzoeker Alberta Thiadens van het Erasmus MC diep het oog in. Op zoek naar het mechanisme dat de wereld voor ons kleurt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/03/2023 , bijgewerkt op 26/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram