Nieuwsbrief 17 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 17 januari

Wat is een depressie en wat zijn de symptomen?

Men gebruikt relatief snel de term 'depressief' voor een toestand waarin iemand zich een beetje down of somber voelt, maar een echte depressie is nog iets anders. Wat zijn de fysieke en mentale symptomen? En kunnen ook kinderen depressief zijn?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hormonale substitutietherapie: hormonenkuur tijdens de menopauze

Gewrichtspijn, opvliegers, laag libido en gewichtstoename... Waarom de ene vrouw meer last heeft van menopauzeklachten, is nog een medisch raadsel. Sommige artsen menen dat hormoontherapie nuttig kan zijn om de symptomen te verlichten.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is de oorzaak van nachtelijke spierkrampen en wat kan je eraan doen?

Een spierkramp treedt op wanneer een spier in het lichaam zich onwillekeurig aanspant. De spier kan dan hard en pijnlijk aanvoelen. Meestal komen spierkrampen voor in de benen. Ze zijn relatief onschuldig, maar vervelend.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe herken je een aderontsteking (flebitis) en hoe wordt het behandeld?

Flebitis is een ontsteking in een oppervlakkig gelegen ader in de benen of de lies, maar het kan ook elders voorkomen, bijvoorbeeld in de armen. Flebitis is meestal een pijnlijke maar relatief ongevaarlijke aandoening. De mogelijke complicaties kunnen wel gevaarlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Zo leg je een kindje veilig te slapen in een eigen kamer

Wanneer mag je je kindje in een eigen kamer te slapen leggen, en waarop moet je letten zodat ook jij met een gerust hart onder de wol kruipt? We vroegen het aan slaapcoach Nathalie van Snuggles and Dreams.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/01/2023 , bijgewerkt op 25/01/2023
volgopfacebook

volgopinstagram