Nieuwsbrief 17 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 17 februari

Waarom je niet je BMI maar je ABSI moet berekenen

ABSI of “A Body Shape Index” is een nieuwe methode om te bepalen of iemand aan overgewicht lijdt. In tegenstelling tot BMI (Body Mass Index) neemt ABSI ook je lichaamsvorm mee in de berekening.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hypervigilantie: een chronische staat van verhoogd bewustzijn of alertheid

Als je hypervigilant bent, ben je extreem gevoelig voor je omgeving. Hypervigilantie kan je relatie met anderen aantasten of het kan paranoia in de hand werken.

Lees verder

Gezondheid.be

Aardappelen die kiemen: zijn ze nog eetbaar en hoe voorkomen?

Je koopt een hele zak aardappelen om wat voorraad in huis te hebben maar na enige tijd begint er hier en daar plots eentje te kiemen. Is die dan nog eetbaar? En hoe kan je dat kiemen voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe herken je mazelen en wat als je in contact komt?

Mazelen wordt vaak (foutief) aanzien als een kinderziekte. Vooral jongeren en jonge volwassenen die niet (voldoende) gevaccineerd werden, lopen nu risico om mazelen te krijgen. Bijna iedereen die niet beschermd is en in contact komt met het mazelenvirus, raakt besmet.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe herken je een epilepsie-aanval en wat kan je doen?

Wat is een epileptische aanval eigenlijk? En hoe herken je de symptomen van zo'n aanval? Er zijn verschillende soorten epileptische aanvallen, en als omstander kan jij helpen. In deze video van het Rode Kruis leer je hoe.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/02/2022 , bijgewerkt op 25/02/2022
volgopfacebook

volgopinstagram