Nieuwsbrief 17 april

Laatst bijgewerkt: april 2020
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 17 april

Wat is een verzakking en hoe wordt het behandeld?

Twintig tot dertig procent van de vrouwen ontwikkelen tijdens hun leven klachten van verzakking van de blaas, baarmoeder en/of darm. Die zitten dan niet meer goed op hun plaats en zakken naar beneden in of tot buiten de vagina. Wat zijn de oorzaken en klachten? Hoe wordt het behandeld?
Lees meer,...
gezondheid.be
Gezondheid.be

Belgische Cardiologische Liga roept op om oog te hebben voor beroerte en hartaanval

De Belgische Cardiologische Liga is overtuigd dat de coronapandemie mensen tegenhoudt om bij de eerste signalen van beroertes en hartaanvallen hulp te zoeken in het ziekenhuis...

Lees meer,...

Gezondheid.be

Komt creativiteit enkel uit de rechterhersenhelft?

Een nieuwe studie toont hoe beide hersenhelften elk een leidende rol kunnen spelen bij uitingen van creativiteit, in dit geval jazzimprovisaties, naargelang het ervaringsniveau van de uitvoerders.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Coronavirus: Burgerinitiatief helpt familieleden bij afscheid nemen en rouwen

Normaal zoeken we elkaar op als we iemand verliezen, maar in tijden van social distancing lijken we er alleen voor te staan. Het online platform wijrouwenmee.be steekt familieleden en vrienden van COVID-19-slachtoffers een hart onder de riem.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hoe genees je een depressie: praten of pillen?

Van pillen word je een zombie, van praten een egocentrische peuteraar die alleen maar verder wegzinkt in een depressie. Professor Koen Demyttenaere maakt al snel duidelijk dat dat dit vooroordelen zijn die niet kloppen. 

Lees meer,...

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 17/04/2020 , bijgewerkt op 23/04/2020
volgopfacebook

volgopinstagram