Nieuwsbrief 16 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 16 september

Vroegtijdige beroerte: welke bloedgroep loopt het meeste risico?

In de hoop meer te weten te komen over de oorzaken van een vroege beroerte (jonger dan 60 jaar), hebben Amerikaanse onderzoekers 48 studies over genetica en ischemische beroerten geanalyseerd. Zo ontdekten ze dat onze bloedgroep het risico op een vroege beroerte kan voorspellen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Migrainepatiënten met kinderen hebben vaker migraineaanvallen

Een recente bevraging bij meer dan 500 migrainepatiënten toont aan dat migraine een grote impact heeft, in het bijzonder bij migrainepatiënten met kinderen. Migrainepatiënten met kinderen worden ook geconfronteerd met een hoge frequentie van migraine crisissen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een Resting Bitch Face?

Wie een resting bitch face (RBF) heeft, wordt vaak gezien als een onvriendelijk en arrogant persoon. Daardoor krijgen personen met RBF vaak met vooroordelen te kampen en gaan mensen hen soms uit de weg. Maar wanneer spreken we van een resting bitch face, en kan je er iets aan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Is gesmolten kaas ongezonder?

Veel mensen denken dat gesmolten kaas ongezonder is dan de vaste substantie (gewone kaas dus) omdat hij er wat vettiger uitziet. Maar klopt dat wel? Is een croque ongezonder dan een boterham met ham en kaas?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gezond is flexibel werken?

Ooit al werk gezocht? Dan is de kans groot dat het woord "flexibel" in de jobadvertentie stond. Maar wat betekent dat eigenlijk, "flexibel"? En is dat flexibel werken dan goed, of zorgt het er voor dat we ook constant gestresseerd zijn?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/09/2022 , bijgewerkt op 21/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram