Nieuwsbrief 16 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 16 mei

Welke medicatie helpt tegen hooikoorts en wat werkt niet?

Om af te rekenen met de symptomen van hooikoorts, heb je keuze uit heel wat geneesmiddelen. Hooikoortsmedicatie is beschikbaar in tabletten, neussprays en/of oogdruppels. Welke je precies nodig hebt, hangt af van je klachten.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Myomen, vleesbomen, fibromen: goedaardige gezwellen in de baarmoederwand

Vleesbomen, fibromen of myomen (soms ook leiomyomas of fibroïden genoemd) zijn goedaardige (niet-cancereuse) gezwellen of knobbels in de spierwand van de baarmoeder. Vaak geven ze geen klachten, maar soms kan de grootte of de plaats van de zwelling pijn en hevige bloedingen veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Beter geen ontstekingsremmers bij verstuiking en ontsteking?

ADVERTORIAL
Wie last heeft van een verstuiking, verrekking, kneuzing of ontsteking grijpt al snel naar ontstekingsremmers om de pijn en zwelling te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat dit toch niet per se de beste manier is om zo’n kwetsuur of een ontsteking aan te pakken.

Lees meer,...

Gezondheid.be

8 dingen die je kan doen met baking soda

Baking soda is een must in je huishouden. Het is een basisingrediënt voor schoonmaakmiddelen, desserts, én je kan het gebruiken voor je persoonlijke hygiëne. We geven een greep uit de vele mogelijke toepassingen.

Lees verder

Gezondheid.be

Opvoeden zonder straffen en belonen: hoe werkt dat eigenlijk?

Orthopedagoge Tine Seghers: "Wil je dat je kinderen je gehoorzamen en de regels volgen, dan zijn straffen en belonen werkzame strategieën. Wil je dat je kinderen leren om kritisch na te denken en leren om te vertrouwen op hun innerlijk kompas? Dan heb je andere strategieën nodig."

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/05/2023 , bijgewerkt op 24/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram