Nieuwsbrief 16 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 16 mei

12 tips om winderigheid te voorkomen

Winden laten is een heel normaal proces in het lichaam waarbij overtollige lucht/gas via de anus uit het maag-darmkanaal ontsnapt. Maar het kan wel heel vervelend zijn. Hoe kan je winderigheid voorkomen? Enkele tips. 
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Waarschuwingssymptomen tot 10 jaar voor de beroerte

Onderzoekers hebben ontdekt dat mensen met een hoog risico op een beroerte al jaren op voorhand waarschuwingstekenen vertonen. Vroegtijdige identificatie zet de deur open voor gepersonaliseerde preventiestrategieën, wat de kans op een beroerte aanzienlijk verkleint.

Lees verder

Gezondheid.be

Longkanker: zoek snel hulp voor grotere kans op genezing

Veel longkankerpatiënten vinden dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun ziekte, en zoeken daarom vaak te laat hulp. Dat maakt longkanker een van de meest dodelijke kankers. Toch ligt roken niet altijd aan de basis. Bij 20 procent van de longkankerpatiënten is er een andere oorzaak.

Lees verder

Gezondheid.be

Is “voorbruinen” onder de zonnebank een goed idee?

In onze westerse cultuur zien we een gebruinde huid als aantrekkelijk en zelfs als teken van goede gezondheid. Ook van zonnebanken zijn we niet vies. Ze geven ons immers al een bescheiden kleurtje, zodat we minder snel verbranden op reis. Maar klopt dat wel? En is dat wel een goed idee?

Lees verder

Gezondheid.be

Broccolipuree met witlofrolletjes in gerookte zalm

Een comfortfood-klassieker in een nieuw jasje. Speciaal voor de lowcarbers werden de aardappelen vervangen door een crème van broccoli.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/05/2022 , bijgewerkt op 25/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram