Nieuwsbrief 16 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 16 maart

Winderigheid en een opgeblazen gevoel: misschien heb je last van SIBO?

Bacteriële overgroei van de dunne darm (SIBO) is een ernstige aandoening. SIBO ontstaat wanneer de bacteriepopulatie in de dunne darm toeneemt, met symptomen als een opgeblazen buik, winderigheid, maagpijn, krampen, diarree of net verstopping als gevolg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP)?

Een antisociale persoonlijkheidsstoornis valt in dezelfde categorie als een narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar er zijn toch enkele verschillen. Relatietherapeute Vanessa Muyldermans verdiept zich al jaren in de materie. Dit is een fragment uit haar boek Ziek van Liefde, waarin ze toxische relaties ontrafeld.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat je moet weten over baarmoederfibromen en hoe je ze kan herkennen

Vrouwen krijgen meer dan eens te horen dat pijn of doorlekken tijdens onze menstruatie ‘normaal’ is, maar dat is helemaal niet zo. De kans bestaat dat die symptomen op een baarmoederfibroom wijzen. Wij stelden voor jou de vijf belangrijkste vragen over baarmoederfibromen aan prof. dr. Jasper Verguts, gynaecoloog én specialist in baarmoederfibromen.

Lees verder

Gezondheid.be

Lui oog (Amblyopie): 'In de praktijk vaak een gebrekkige behandeling'

Een 'lui oog' is een slecht gezichtsvermogen in één oog, doordat dit oog zich in de kinderjaren niet normaal heeft ontwikkeld. De oplossingen zijn grotendeels voorhanden maar worden vaak niet of gebrekkig toegepast", vertelt Michael (33) van de vzw www.scheelzien.org.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn bètablokkers en wat zijn de bijwerkingen?

Bètablokkers werken in op de drie stresshormonen: adrenaline, noradrenaline en cortisol, stoffen die vrijkomen bij stress, emotie en inspanning. Bètablokkers gaan de receptoren van deze hormonen blokkeren, zodat ze hun functie niet meer kunnen vervullen. Maar dat heeft wel bijwerkingen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/03/2023 , bijgewerkt op 26/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram