Nieuwsbrief 16 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 16 juni

Lijst: minst en meest bespoten groenten en fruit

Het wegspoelen van pesticiden met water lukt tot op zekere hoogte, maar al vaker is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat er altijd gifstoffen achterblijven op bespoten groenten en fruit. Welke voedingsmiddelen bevatten na schillen en wassen nog de meeste bestrijdingsmiddelen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van een paniekaanval en wat kan je doen?

Bij een paniekaanval ervaar je plots een intense angst die ernstige lichamelijke reacties geeft zonder dat er echt gevaar of een duidelijke oorzaak is. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze de controle verliezen, een hartaanval krijgen of zelfs doodgaan. Een behandeling kan zeer effectief zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Justin Bieber heeft het syndroom van Ramsay-Hunt, wat is dat precies?

Het Ramsay-Huntsyndroom wordt veroorzaakt door het varicella-zostervirus, dat ook verantwoordelijk is voor waterpokken en gordelroos. Symptomen zijn onder andere verlamming in het gezicht en gehoorverlies.

Lees verder

Gezondheid.be

Voorhuidhygiëne: hoe was ik mijn penis?

Goede verzorging van de voorhuid/eikel is belangrijk om een onaangename geur, jeuk, roodheid, irritaties, ontstekingen en infecties te voorkomen. Maar waarop moet je letten bij het wassen van de penis?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe ontstaat ijshoofdpijn of brain freeze?

Iedereen heeft er wel al eens last van gehad: een plotse hoofdpijnscheut na het eten van een ijsje of een slok ijskoud drinken. Maar wat gebeurt er precies op dat moment? En hoe raak je ervan af?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/06/2022 , bijgewerkt op 24/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram