Nieuwsbrief 16 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 16 februari

Uitbraak marburgvirus: moeten we ons zorgen maken?

In Equatoriaal-Guinea in West-Afrika is het besmettelijke marburgvirus opgedoken, waar het al zeker aan negen mensen het leven heeft gekost. Het virus is heel dodelijk en het ziektebeeld begint heel abrupt. Voordien werd het enkel aangetroffen bij bepaalde soorten apen en vleermuizen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat kan je zelf doen tegen hooikoorts?

Hooikoorts voorkomen is bijna onmogelijk, maar je kan wel een aantal maatregelen nemen om de gevolgen tot een minimum te beperken.

Lees verder

Gezondheid.be

Link slaapmiddelen en dementie?

Steeds meer 65-plussers grijpen naar een slaappil met de hoop op een deugddoende nachtrust. Maar onderzoek toont aan dat dit schadelijke gevolgen heeft, zoals geheugenproblemen, valpartijen en zelfs dementie.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe werkt relatietherapie en wat is de kostprijs?

Relatietherapie is een vorm van psychotherapie die kan helpen om structurele en communicatieproblemen binnen een koppel aan te pakken. De therapeut zal tijdens gezamenlijke en eventueel ook individuele sessies het gedrag, emoties en patronen van de partners onder de loep nemen.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: psychologische zorg

Wat is het verschil tussen een therapeut, psycholoog, coach en psychiater? Bij wie kan je best terecht met jouw problemen? Hoe zoeken we hulp wanneer het niet goed gaat met ons? Is de psychologische hulpverlening echt zo duur en onbereikbaar? Sara, psychiater in opleiding, legt het ons allemaal uit.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/02/2023 , bijgewerkt op 22/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram