Nieuwsbrief 16 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 16 december

In de lies, oksel, nek...: Moet je je zorgen maken over knobbeltjes?

Wanneer het lichaam een ongewoon verschijnsel opmerkt, of het nu gaat om een infectie of ontsteking, nemen de lymfeklieren hun rol als verdedigingscellen op en geven ze lymfocyten af. Deze activiteit leidt vervolgens tot hypertrofie: een zwelling van één of meer lymfeklieren.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Ischias: rugpijn (zenuwpijn) die uitstraalt tot aan je bil of been

Ischias is een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in je been. Door druk op de wortels van de ischiaszenuw kan je matige tot hevige pijn, zwakte of gevoelloosheid ervaren in je rug, billen en benen. Wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Je kind heeft rode vlekjes: wat moet je doen?

Bijna alle kinderen krijgen wel eens rode vlekjes of blaasjes. Die zijn meestal het gevolg van een zogenaamde kinderziekte. Dat zijn infecties die vooral op jonge leeftijd voorkomen, vaak als het kindje voor het eerst naar de crêche of de kleuterklas gaat.

Lees verder

Gezondheid.be

Aspergillus fumigatus: gevaarlijke schimmelinfectie die de longen aantast

Aspergillus fumigatus is een schimmelsoort die overal in onze omgeving aanwezig is, onder meer in plantenresten en huisstof. Bij sommige mensen kan het inademen van de sporen echter tot een ernstige infectie leiden.

Lees verder

Gezondheid.be

Tips tegen verkleuring van je mond na het drinken van rode wijn

Sommige mensen mijden angstvallig dat glas rode wijn uit vrees voor het blauwpaarse spoor dat het goedje achterlaat op tanden en lippen. Er zijn evenwel enkele trucjes die je kan toepassen om de kleurschade te beperken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/12/2022 , bijgewerkt op 20/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram