Nieuwsbrief 15 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
zondag 14 mei

Streeft ons lichaam naar een ‘voorgeprogrammeerd’ gewicht?

Dat de kilo’s er na het diëten vaak even snel weer bijkomen als ze er af gingen, wordt soms verklaard met de stelling dat een lichaam altijd probeert terug te keren naar een soort ‘voorgeprogrammeerd' gewicht. Die theorie is niet helemaal uit de lucht gegrepen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je een kunstgebit reinigen en herstellen?

Een kunstgebit is een uitneembare prothese die je eigen tanden en kiezen vervangt. De prothese vervult niet enkel een esthetische rol, maar is ook nodig om goed te kunnen kauwen en praten. Er zijn specifieke richtlijnen voor het onderhoud van een kunstgebit.

Lees verder

Gezondheid.be

Nekpijn: een (chronische) whiplash

Veel slachtoffers van een verkeersongeval waarbij het hoofd met grote heftigheid achterover en voorover wordt geslingerd, hebben een whiplash. Vooral bij een kop-staartbotsing is de kans op een whiplash groot. Wat zijn de klachten? En wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Alles over een zwangerschapsstreep of linea nigra

Bij ongeveer driekwart van de zwangere vrouwen verschijnt een zwangerschapsstreep op de buik. Maar hoe komt die daar? En nog belangrijker, wanneer gaat hij weer weg?

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: preigratin van witte vis met curry en knoflooktomaatjes

Een ovenschotel met vis voor als je weinig tijd hebt. De tomaatjes maken het gerecht compleet, maar je kunt er natuurlijk ook (pastinaak)puree, gekookte aardappelen of pasta bij serveren.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/05/2023 , bijgewerkt op 24/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram