Nieuwsbrief 15 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 15 december

Waarom hebben vrouwen een beter immuunsysteem?

Er is al veel geschreven over de verschillen tussen mannen en vrouwen, maar wist je dat er ook verschillen zijn in het immuunsysteem? Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkunde en Toegepaste Biologische Wetenschappen, geeft duiding.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van een longontsteking?

Een longontsteking of pneumonie is een ernstige infectieziekte die het longweefsel aantast. Wie loopt extra risico en voor welke symptomen moet je waakzaam zijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kun je van rood vlees en rode wijn kanker krijgen?

Een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid, toch? Maar rood vlees dan weer niet, of valt het toch wel mee? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is?

Lees verder

Gezondheid.be

Fruitsap toch niet zo ongezond volgens nieuwe studie

Is fruitsap nu gezond of niet? Wereldwijd verschillen de adviezen rond het drinken van vruchtensap. In sommige landen wordt fruitsap in dezelfde categorie geplaatst als frisdrank door een vergelijkbare hoeveelheid suiker. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het antwoord genuanceerder is.

Lees verder

Gezondheid.be

Alles over de knip bij de bevalling (episiotomie)

Om te voorkomen dat je tijdens de bevalling scheurt in de vaginale regio kan de gynaecoloog een knip maken in het perineum. Deze knip gebeurt altijd onder lokale verdoving als je nog geen epidurale verdoving hebt gekregen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/12/2023 , bijgewerkt op 20/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram