Nieuwsbrief 14 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 14 november

‘Pil tegen veroudering en ouderdomskwaaltjes is geen verre toekomstmuziek’

“De belangrijkste risicofactor om ziektes zoals kanker, ziekte van Alzheimer of een hartinfarct te krijgen? Nee, niet stress, voeding of luchtvervuiling… maar leeftijd,” vertelt professor Reginald Deschepper. En dus rijst de vraag: kunnen we veroudering behandelen om ziektes te voorkomen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Verslaafd aan neusspray: symptomen en wat doen?

Mensen grijpen snel naar neussprays met decongestiva om een verstopte neus weer vrij te maken bij een verkoudheid of allergie, maar langdurig en overmatig gebruik van deze sprays is niet zonder gevaar. Hoe weet je of je verslaafd bent aan neusspray, en wat kan je dan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

De puurste honing ter wereld

ADVERTORIAL
Een heerlijk stukje pure, ongerepte natuur uit één van de meest afgelegen gebieden op aarde? Die vind je in een pot Fulmer Amirkaal Honing.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Wat is prediabetes en wat kan je er zelf aan doen?

Pre-diabetes is het stadium voor diabetes of suikerziekte. Bij prediabetes is het suiker- of glucosegehalte in je bloed hoger dan normaal maar nog niet hoog genoeg om al te speken van diabetes type 2.

Lees verder

Gezondheid.be

11 oorzaken van spierpijn

Bijna iedereen heeft wel eens last van spierpijn of myalgie. Spierweefsel zit overal in ons lichaam. En dit type pijn kunnen we dus ook bijna overal voelen. Meestal is spierpijn een gevolg van overbelasting of blessure. Maar er zijn ook andere oorzaken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/11/2023 , bijgewerkt op 19/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram