Nieuwsbrief 14 november

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 14 november

Zo weinig moet je wekelijks sporten om je gezondheid te verbeteren

Regelmatige lichaamsbeweging verlaagt de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte. Lichaamsbeweging helpt ons ook beter slapen en verbetert onze stemming, ons gevoel van welzijn en onze levenskwaliteit. Maar over hoeveel beweging spreken we dan precies?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Als koppel apart slapen: nefast voor je relatie of net goed?

Steeds meer koppels doen aan Sleeping Apart Together, of kortweg SAT. Zorgen betere nachten voor een betere relatie of creëer je zo letterlijk en figuurlijk een afstand? We vroegen het aan relatietherapeute en seksuologe Vanessa Muyldermans.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan de juiste voeding dementie voorkomen?

Als we ouder worden, krijgen we een soort van chronische ontsteking in ons immuunsysteem, waardoor cellen beschadigd raken. Deze ontstekingen zouden gelinkt zijn aan cognitieve achteruitgang en dementie. Dus rijst de vraag: kunnen we met een ontstekingsremmend dieet dementie voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kan je beter niet zwemmen met contactlenzen?

Zwemmen met lenzen is geen goed idee. De lenzen maken je ogen namelijk gevoelig voor besmetting door schadelijke organismen in het water. Zo kunnen je ogen geïrriteerd raken en loop je kans op ooginfecties. In het ergste geval kan je zelfs blind worden.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: zo maak je heerlijke speculaaskoekjes

Speculaas is een typisch product van bij ons. Als koekje bij de koffie of als pasta op de boterham... het is een lekkernij voor jong en oud. Dit is een heerlijk recept om zelf pure speculaas te bakken.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/11/2022 , bijgewerkt op 24/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram