Nieuwsbrief 14 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 14 maart

Inflammatoire darmziekten (IBD): mogelijke oorzaken van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn chronische ontstekingsaandoeningen van het darmstelsel (inflammatoire darmziekten of Inflammatory Bowel Diseases of IBD). We zetten enkele symptomen, maar ook risicofactoren en mogelijke oorzaken op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat als je kind te vroeg wakker wordt?

Is je kind een vroege vogel? Pijnlijk, zeker als jij een nachtraaf bent. Hoe kan je ervoor zorgen dat je kindje 's morgens wat langer slaapt? Slaapcoach Nathalie Schittekatte van Snuggles and Dreams geeft uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Ergonomische houding aan bureau

Ergonomie betekent dat je je werkomgeving aanpast aan je eigen behoeften, en niet andersom. Door een slechte werkhouding kan je namelijk allerhande klachten ontwikkelen. Wat is een ergonomische bureaustoel en een ergonomische muis(mat)?

Lees verder

Gezondheid.be

Ontspanning door geluiden of beelden: wat is ASMR?

ASMR is een gevoelssensatie die je krijgt door een bepaalde auditieve of visuele prikkel. Je krijgt een kalmerend, tintelend en gelukzalig gevoel op je hoofdhuid en gezicht dat zich verspreidt naar je rug en ledematen. Voor velen is het een manier om tot rust te komen in tijden van stress.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is een schijnzwangerschap?

Je hoort wel eens over vrouwen die negen maanden zwanger zijn zonder het zelf te weten. Maar omgekeerd kan ook: een vrouw die symptomen heeft van een zwangerschap, maar eigenlijk niet zwanger is. Dat noemen ze dan een schijnzwangerschap.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/03/2023 , bijgewerkt op 26/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram