Nieuwsbrief 14 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 14 juni

Hoeveel calorieën heb je nodig op basis van je leeftijd, lengte en gewicht?

Hoeveel calorieën heeft ieder van ons per dag nodig, afhankelijk van ons geslacht, onze leeftijd, lengte, gewicht en mate van lichamelijke inspanning? Om dit te bepalen, geven we je een handige rekenformule mee.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Alcohol drinken bij antibiotica: wat zijn de gevolgen?

Antibiotica omvatten meerdere organische stoffen die ziekmakende bacteriën in je lichaam kunnen bestrijden. Kan het kwaad om alcohol te drinken tijdens een antibioticakuur? Wat zijn de mogelijke gevolgen?

Lees verder

Gezondheid.be

Huidkanker: Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-straling?

We spreken vaak over UVA- en UVB-straling, maar eigenlijk bestaat ultraviolette straling uit 3 types. Wat zijn de verschillen? Wat is de UV-index precies, en hoe kan je je beschermen tegen alle ultraviolette straling afkomstig van zonlicht?

Lees verder

Gezondheid.be

Chronische 'blaasontsteking' (blaaspijnsyndroom): symptomen en behandeling

Het blaaspijnsydroom is een chronische blaasaandoening die gelijkaardige klachten geeft als een blaasontsteking. In tegenstelling tot bij een blaasontsteking is de oorzaak niet een bacteriële infectie, maar vermoedelijk een verstoord afweersysteem in combinatie met een ontstekingsreactie.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom kan je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeten?

Kijk jij ook altijd zo uit naar dat onderste chocoladepuntje van je Cornetto? Scheikundige Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) niet, en hij vertelt in geuren en kleuren waarom.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/06/2022 , bijgewerkt op 24/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram