Nieuwsbrief 14 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 14 februari

Hoe groot is de kans dat je kanker krijgt?

Kanker ontstaat door een opeenstapeling van beschadigingen aan het genetisch materiaal (DNA), die niet worden hersteld binnen een cel. Veroudering en erfelijkheid kunnen het risico op kanker vergroten, maar ook je levenswijze speelt een heel belangrijke rol.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Duizelig bij het opstaan: oorzaken en tips

Als je vaak last hebt van duizeligheid bij opstaan, bijvoorbeeld uit bed of zetel, dan loop je een verhoogd risico om te vallen. Wat zijn de oorzaken, en wat kan je doen om die duizeligheid te voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is het beste tijdstip voor seks?

Volgens dr. Paul Kelley van Oxford University is er niet alleen een ideaal tijdstip voor het slapen en ontwaken, er is ook een ideaal tijdstip voor seks. Hij deed er jarenlang onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat ‘it’s sex o’clock’ leeftijdsgebonden is.

Lees verder

Gezondheid.be

Hersenbloeding: oorzaak, symptomen en behandeling

Bij een hersenbloeding krijgt een deel van de hersenen geen bloed meer door een scheur in een hersenbloedvat. Het is de tweede meest voorkomende vorm van beroerte. Een hersenbloeding treedt plots op en is levensbedreigend. Snel reageren is dus cruciaal.

Lees verder

Gezondheid.be

Een verkoudheid tijdens de zwangerschap: wat kan je doen?

Tijdens een zwangerschap is je weerstand verzwakt en kan je gemakkelijker een infectie zoals een verkoudheid oplopen. Dat is meestal niet gevaarlijk, ook niet voor de baby. Het geneest ook meestal vanzelf na enkele dagen, maar het kan wel flink vervelend zijn.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/02/2023 , bijgewerkt op 22/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram