Nieuwsbrief 14 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 14 april

Hoe gezond zijn aardbeien?

Aardbei betekent: bes (bei is afgeleid van het Franse baie) die dicht bij de aarde groeit. Een elegantere naam is ‘zomerkoninkje’, maar wat doen ze eigenlijk voor onze gezondheid?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wim Distelmans: 'Vier medische opties aan het levenseinde'

Bij de helft van alle overlijdens in Vlaanderen gaat het om géén ‘natuurlijk’ overlijden. Bij de andere helft wordt het tijdstip van overlijden medisch beïnvloed door één of andere beslissing. In dat geval zijn er vier opties, zo vertelt Wim Distelmans, professor palliatieve geneeskunde.

Lees verder

Gezondheid.be

Huidkanker: wat zijn goedaardige vlekjes of huidletsels?

Goedaardige huidletsels zijn abnormale verandering van de huid ten opzichte van het omringende weefsel. Ze kunnen eruitzien als bultjes of vlekken, en kunnen glad of ruw zijn. Ze hebben meestal een andere kleur of textuur dan de huid errond. We overlopen de meest voorkomende.

Lees verder

Gezondheid.be

Verzorgingstips voor een nieuwe tatoeage

Een nieuwe tatoeage (of permanente make-up) is als een open wond die moet genezen. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken, wat leidt tot een minder mooie tatoeage. Laat je een tattoo zetten? Lees dan zeker deze 11 tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom ga je met een depressie best eerst naar de tandarts?

Dr. Céline Wessa doet onderzoek naar welke ontstekingsremmers kunnen helpen bij een depressie. Klinkt raar? En toch laten mensen met een depressie best eens nakijken of ze geen chronische ontstekingen hebben... Een woordje uitleg, in dit online college van Universiteit van Vlaanderen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/04/2023 , bijgewerkt op 23/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram