Nieuwsbrief 13 september

Laatst bijgewerkt: september 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 13 september

Hoe meet je zelf je bloeddruk en wat betekent het resultaat?

Vanaf je veertigste wordt het belangrijk om je bloedduk in de gaten te houden. Een hoge bloeddruk voel je niet altijd, maar het vergroot wel je kans op hart- en vaatziekten. Je kan je bloeddruk makkelijk en snel zelf meten. We overlopen de verschillende stappen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Curettage: verloop van de operatie en herstel

Een curettage is een ingreep waarbij de gynaecoloog met een soort lepeltje, de 'curette', een laagje van het slijmvlies van de binnenkant van de baarmoeder verwijdert. Hoe verloopt de operatie, en hoe ziet het herstel eruit? Alle info op een rij.

Lees verder

Gezondheid.be

Osteogenesis Imperfecta (O.I.): de 'broze bottenziekte'

Osteogenesis Imperfecta is een erfelijke aangeboren aandoening van het bindweefsel. Meestal wordt de afkorting O.I. gebruikt. Het meest opvallende kenmerk is de grote breekbaarheid van het skelet. Door een kleine oorzaak, zoals een niesbui of een plotse beweging kan een botbreuk ontstaan.

Lees verder

Gezondheid.be

Slaap: wat zijn de slechtste en beste jobs voor je nachtrust?

Er zijn al veel studies over dit onderwerp verricht, maar bijzonder in deze studie is dat men rekening hield met de factoren anciënniteit en geslacht voor 23 verschillende jobsectoren. De vraag luidt dus: met welke job slaap je slechter of beter.

Lees verder

Gezondheid.be

Is een glas rode wijn gezond?

De ene week lezen we in de krant dat wetenschappers zeggen dat één glas rode wijn per dag gezond is, want goed voor hart- en de bloedvaten. De week erop lezen we dat elke druppel alcohol er één te veel is. Wat moeten we nog geloven?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/09/2022 , bijgewerkt op 21/09/2022
volgopfacebook

volgopinstagram