Nieuwsbrief 13 oktober

Laatst bijgewerkt: oktober 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 13 oktober

Gratis borstonderzoek voor vroege opsporing van borstkanker

Om borstkanker in een vroege fase op te sporen, organiseert de Vlaamse Overheid het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dat houdt in dat je elke twee jaar gratis een screeningsmammografie kan laten nemen. Hoe verloopt het onderzoek? En wie kan deelnemen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Klaarkomen zonder sperma: wat is een droog orgasme?

Een droog orgasme is een orgasme zonder ejaculatie waarbij de penis geen sperma vrijgeeft zoals gewoonlijk. Op zich is een droog orgasme niet schadelijk voor de gezondheid, maar voor het onderliggende probleem is mogelijks een behandeling nodig.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan het gluten zijn? Doe de test!

ADVERTORIAL
Bij coeliakie zorgen de vaak vage symptomen voor grote onderdiagnose. Schär, expert in glutenvrij eten en leven, maakte daarom een zelftest.

Lees meer over coeliakie

Gezondheid.be

Wat kan je doen als je baby of peuter vaak hoest?

Heeft je baby of peuter last van een (droge) hoest? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar tips of middeltjes die verlichting kunnen brengen. Maar wat werkt en wat niet? Wij zochten het uit.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: leven met de 'broze bottenziekte'

Lien is geboren met een vorm van ‘Osteogenesis Imperfecta’ (OI). Dat betekent zoveel als ‘broze beenderziekte’. Twintig jaar geleden deed ze haar verhaal aan gezondheid.be. Onlangs zochten we haar opnieuw op, om te zien hoe ze het stelt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/10/2022 , bijgewerkt op 18/10/2022
volgopfacebook

volgopinstagram