Nieuwsbrief 13 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 13 mei

Welke rol speelt vitamine D bij het ontwikkelen van darmkanker?

De mate waarin je wordt blootgesteld aan de zon, kan een belangrijke rol spelen bij het risico op dikkedarmkanker (colorectale kanker). De reden daarvoor is vitamine D. Zijn supplementen dan nodig als je een tekort hebt?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe herken je een toxische relatie?

Relaties die gepaard gaan met fysiek of verbaal geweld, zijn zonder twijfel toxisch. Maar er zijn ook andere, meer subtiele, signalen. Het is soms moeilijk te bepalen of het negatieve zwaarder weegt in een relatie dan het positieve.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe heeft de coronacrisis het ouderschap veranderd?

Volgens Philippe Noens, doctor in de pedagogische wetenschappen, bestaat er zoiets als pandemisch ouderschap, waarbij ouders gaan 'overopvoeden' om te compenseren wat de kinderen tijdens lockdowns en quarantaines moesten missen.

Lees verder

Gezondheid.be

Fidgeten: gewicht verliezen met kleine bewegingen

Fidgeten is het maken van kleine bewegingen met je lichaam, meestal je handen en voeten.Het kan betekenen dat je je rusteloos voelt of stress ervaart of dat je gewoon even een mentale break nodig hebt. Een positief neveneffect van fidgeten is dat je er calorieën mee verbrandt.

Lees verder

Gezondheid.be

Tuinmelde: een vergeten groente met laxerende en diuretische eigenschappen

Tuinmelde (Atriplex hortensis) is een oude plant uit de amarantenfamilie. Het is een van de vergeten groenten die opnieuw aan populariteit wint. Wat is zijn voedingswaarde en zijn er gezondheidsvoordelen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/05/2022 , bijgewerkt op 25/05/2022
volgopfacebook

volgopinstagram