Nieuwsbrief 13 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 13 maart

Wetenschappers ontdekken hoe ze onze vetverbranding kunnen ‘aanzetten’

Nederlandse wetenschappers hebben de ‘schakelaar’ ontdekt om ons bruin vet te activeren, wat gewichtsverlies veroorzaakt. Hoopgevend nieuws voor wie kampt met overgewicht of obesitas.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kiespijn of tandpijn verzachten: wat kan je doen?

Veel mensen ervaren tandpijn als een van de ergste pijnen, vooral omdat de pijn vaak zeurend aanwezig is of gepaard gaat met felle stekende pijnscheuten. Soms is er stekende pijn bij kauwen of tikken op de tand of het tandvlees. Wat kan je doen om de pijn te verzachten?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je diarree behandelen?

Hoewel diarree meestal na enkele dagen vanzelf verdwijnt, zijn er een paar dingen die je kan doen om het proces draaglijker te maken of diarree zelfs helemaal te voorkomen. Soms is diarree hardnekkiger en kan je maar beter medische hulp inschakelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Pijnstillers: wat is aspirine?

Aspirine is de merknaam van de stof acetylsalicylzuur. Het geneesmiddel behoort tot de NSAID’s en werkt koortsverlagend, pijnstillend en ontstekingsremmend. 

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: Gezonde hespenrolletjes met witloof

Heerlijk, deze gezonde versie van gegratineerde hespenrolletjes met witloof. Een recept van Sandra Bekkari, uit haar kookboek Nooit Meer Diëten 3.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/03/2023 , bijgewerkt op 26/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram