Nieuwsbrief 13 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 13 januari

Van keelpijn tot keelontsteking: Wat kan je zelf doen?

Veel mensen worden in de winter geplaagd door keelpijn. Meestal is (acute) keelpijn het gevolg van een infectie met een ziektekiem (virussen en bacteriën). Het afweersysteem reageert daarop met een ontsteking.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is de oorzaak van snurken bij vrouwen en wat kan je doen?

Snurken heeft verschillende – vaak biologische – oorzaken. Toch blijkt snurken bij vrouwen een groter taboe te zijn. Miche De Meyer, dokter in het Gentse Jan Palfijn-ziekenhuis, geeft een woordje uitleg en vertelt ook wat je kan doen om het snurken te stoppen.

Lees verder

Gezondheid.be

Verhoogt de e-sigaret het risico op erectiestoornissen?

Vormt de elektronische sigaret (e-sigaret) een risicofactor voor erectiestoornissen? Er is in elk geval een link. Het is dan ook belangrijk dat gebruikers op de hoogte zijn van dit mogelijke gevolg.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom val je niet af, ook al sport je 3 keer per week?

Vraag jij je af waarom de kilo's er niet afvliegen terwijl je wel drie keer per week sport of enkel slaatjes eet? Prof. dr. Dominique Hansen (UHasselt) is als fysioloog de geknipte man om het gevecht met de weegschaal te analyseren.

Lees verder

Gezondheid.be

Infosessie: Parkinson

Peter Gabriëls, bewegingsconsulent met Parkinsonspecialisatie, heeft het tijdens een infosessie over de motorische en niet-motorische verschijnselen, dubbeltaak-training, aandacht en concentratie en de motorische en niet-motorische oefentherapie.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/01/2022 , bijgewerkt op 17/01/2022
volgopfacebook

volgopinstagram