Nieuwsbrief 13 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 13 februari

Is er een link tussen overgewicht en borstkanker?

Over het algemeen geldt dat er een verband is tussen overgewicht en obesitas enerzijds en borstkanker anderzijds, vooral na de menopauze. De oorzaak moeten we zoeken in hormonen die door vetcellen worden beïnvloed en in ontstekingen die vaak voorkomen bij mensen met overgewicht.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Neuropathische pijn of zenuwpijn

Neuropathische pijn is een vorm van chronische pijn waarvan de juiste oorzaak nog niet is achterhaald. In het algemeen gaat het hier om een letsel of een gebrekkige werking van de zenuwen. Wat zijn de symptomen? En welke behandelingen zijn er?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat je moet weten over baarmoederfibromen en hoe je ze kan herkennen

Vrouwen krijgen meer dan eens te horen dat pijn of doorlekken tijdens onze menstruatie ‘normaal’ is, maar dat is helemaal niet zo. De kans bestaat dat die symptomen op een baarmoederfibroom wijzen. Prof. dr. Jasper Verguts geeft een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Stress: het verschil tussen gespannen en overspannen zijn

Stress houdt ons alert wanneer het nodig is, maar als stress aanhoudt kan het leiden tot fysieke en mentale problemen. Waar ligt de grens tussen gespannen zijn en overspannen zijn?

Lees verder

Gezondheid.be

Zoete puntpaprika’s uit de oven met mozzarella en tomaat

Zoete puntpaprika’s uit de oven met mozzarella en tomaat. Een licht en lekker bijgerechtje van Sandra Bekkari, uit haar boek Nooit Meer Diëten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/02/2023 , bijgewerkt op 16/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram