Nieuwsbrief 13 december

Laatst bijgewerkt: december 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 13 december

"Waarom val ik niet af?"

Hoewel de eerste kilo’s doorgaans vlot wegsmelten, bereik je in een dieet al snel de fase waarin je gewicht stagneert. Er zijn enkele redenen waarom dat gebeurt.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je schurft (scabiës) herkennen en behandelen?

Schurft of scabiës is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door de mijt Sarcoptus scabei, een klein (spinachtig) insect dat gangetjes graaft in de huid en jeuk kan veroorzaken over het hele lichaam. Hoe kan je de aandoening nog herkennen? En vooral; hoe moet je schurft behandelen?

Lees verder

Gezondheid.be

Handleiding: Hoe werkt de corona zelftest?

Niet iedereen vindt de handleiding van de corona zelftest even duidelijk. In dit filmpje zie je welke stappen je moet volgen om de coronatest zelf op een juiste manier uit te voeren, zodat je mag vertrouwen op het resultaat.

Lees verder

Gezondheid.be

Tajine met tabouleh van bloemkool

Een winters suddergerecht met heel veel groenten en geurige kruiden. Deze vegan tajine moet heel langzaam op laag vuur garen zodat alle smaken langzaam kunnen intrekken.

Lees verder

Gezondheid.be

Vermijd een ‘kerstmis’-allergie

Sommige mensen reageren allergisch op kerstbomen (kerstsparren). Het kan gaan om een allergische huidreactie bij mensen die een contactallergie hebben voor colofonium, een stof die voorkomt in het hars van de bomen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/12/2021 , bijgewerkt op 22/12/2021
volgopfacebook

volgopinstagram