Nieuwsbrief 13 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 13 april

Wat zijn de fysieke gevolgen van het ouder worden?

Jeugdigheid staat voor velen gelijk aan energie, fitheid en schoonheid. Helaas is niemand bestand tegen de tand des tijds en mogelijks ondervind je zelf al enkele ouderdomskwaaltjes. Wat gebeurt er precies in je lichaam na je 30ste? We overlopen enkele effecten van het ouder worden.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Spataders: oorzaken, behandeling en voorzorgsmaatregelen

Heb je blauwe aders die vooral zichtbaar zijn op je benen? Wellicht heb je dan last van spataders of varices. Spataders zijn verzwakte en uitgezette aders. Naast hun minder fraaie uiterlijk kunnen spataders ook de oorzaak zijn van pijnlijke en opgezette benen.

Lees verder

Gezondheid.be

Baarmoederfibromen: praat erover, pak klachten aan en verbeter je levenskwaliteit

Baarmoederfibromen of vleesbomen zijn goedaardige gezwellen die in de baarmoeder groeien. Het is een miskend maar wezenlijk probleem: acht op de tien krijgt ermee te maken. Desondanks wachten vrouwen te lang om hulp te zoeken voor hun klachten. Sommigen doen het zelfs nooit.

Lees verder

Gezondheid.be

Antisociale persoonlijkheidsstoornis in een relatie: wat doen als partner?

Een antisociale persoonlijkheidsstoornis valt in dezelfde categorie als een narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar er zijn toch enkele verschillen. Relatietherapeute Vanessa Muyldermans verdiept zich al jaren in de materie. Dit is een fragment uit haar boek Ziek van Liefde, waarin ze toxische relaties ontrafelt.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom krijg je een aspergegeur in je urine en wat doe je eraan?

Veel mensen die wel eens asperges eten, herkennen de typische geur in hun urine nadien. Die geur kan licht onaangenaam zijn, maar daarnaast vertelt de geur van je urine ook iets over je gezondheid.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 13/04/2023 , bijgewerkt op 23/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram