Nieuwsbrief 12 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 12 mei

Fibromyalgie: moeilijke diagnose leidt tot frustraties bij patiënt én arts

Fibromyalgie is een aandoening met als belangrijkste symptomen vermoeidheid, chronische pijn en stijfheid over het hele lichaam. De diagnose van fibromyalgie is moeilijk te stellen omdat er nog geen specifieke, diagnostische testen beschikbaar zijn. Dit leidt soms tot frustraties, ook bij de arts.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

11 oorzaken van vaginale jeuk

Nogal wat vrouwen hebben af en toe last van vaginale of genitale jeuk. Meestal is er niets ernstig aan de hand, en is de jeuk ook van korte duur, maar wat veroorzaakt die jeuk precies? Wat kan je eraan doen, en hoe kan je 't in de toekomst voorkomen?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is hooikoorts eigenlijk?

De lente en zomer betekenen voor één op de tien Belgen tranende ogen, een loopneus en niesbuien. Hooikoortsklachten komen namelijk tot uiting in de bloeiperiode van grassen en bomen. Hoewel hooikoorts ongevaarlijk is, zijn de symptomen wel vervelend.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is halal vlees en is het gezond?

Wat voeding nu precies halal maakt, wordt bepaald door strikte religieuze richtlijnen. Het gaat over de manier waarop de dieren worden gevoed en grootgebracht. Maar ook hoe ze worden geslacht en bereid voor consumptie. Maar betekenen die strenge criteria ook dat halal vlees gezonder is?

Lees verder

Gezondheid.be

(Wanneer) mag een baby water drinken?

Als ouder is het soms verleidelijk om je baby een flesje water te geven, en toch kan je dit best vermijden als je kindje nog geen zes maanden oud is. Maar wat als je kindje hoge koorts heeft, en wat bijvoorbeeld bij een hittegolf?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/05/2023 , bijgewerkt op 16/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram