Nieuwsbrief 12 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 12 januari

De gezondheidsrisico’s (en voordelen) van rood haar

Roodharigen delen veel meer dan alleen hun haarkleur. Uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat dit deel van de bevolking vaker lijdt aan bepaalde ziekten zoals de ziekte van Parkinson, endometriose en huidkanker. Vooral roodharige vrouwen lopen meer risico op deze gezondheidsproblemen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vermoeidheid, haaruitval en andere symptomen van een jodiumtekort

Jodium komt in zeer weinig voedingsmiddelen voor. Dat maakt dat maar liefst een derde van de wereldbevolking met een jodiumtekort kampt. Waarom is jodium zo belangrijk, en wat zijn de symptomen van een jodiumtekort?

Lees verder

Gezondheid.be

Oorzaken vaginale afscheiding en wat te doen?

Vaginaal vochtverlies of vaginale afscheiding (fluor vaginalis) is een veel voorkomende klacht die vaak voor heel wat ongerustheid zorgt door angst voor SOA, kanker enzovoorts. Wat zegt de geur en de kleur van de vaginale afscheiding over je gezondheid?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat doet eiwitpoeder voor je spieropbouw?

Eiwitten (proteïne) helpen bij het onderhoud van botten en spieren, weefselherstel en de spijsvertering. Maar ook als je aan spiermassa wil winnen, zijn eiwitten essentieel. Is eiwitpoeder gezond voor wie vaak aan krachttraining doet? En waarop moet je letten als je eiwitpoeder kiest?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom we beter moeten kauwen

Guido Camps (Wageningen Universiteit) doet in zijn Hungry Robots Lab onderzoek naar kauwen en verzadiging. In dit online college van Universiteit van Nederland legt hij uit wat zijn onderzoek heeft opgeleverd. Wist je bijvoorbeeld dat goed kauwen kan helpen tegen overgewicht?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/01/2023 , bijgewerkt op 18/01/2023
volgopfacebook

volgopinstagram