Nieuwsbrief 12 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 12 december

‘Wisselwerken’ helpt langdurig zitten op het werk doorbreken

Volgens de Eurobarometer zit 42% van de Belgen meer dan 5,5 uur per dag. Een zorgwekkend cijfer, want te lang stilzitten brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. Jan Knapen, doctor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, geeft uitleg en vertelt hoe we onze zitgewoontes kunnen doorbreken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Lage rugpijn: pijn aan nieren

De nieren voeren afvalstoffen af en zijn dus erg belangrijke organen. Ieder mens heeft twee nieren die zich zich aan de linker,- en rechterkant in je buik bevinden, net onder je ribben. Nierpijn voel je in de rug, onder de ribbenkast aan weerszijden van de wervelkolom.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen tegen eenzaamheid?

We hebben allemaal andere mensen nodig om te overleven. Als je niet voldoende in verbinding kan treden met anderen, ga je jezelf leeg, alleen en ongewenst voelen. Eenzaamheid is een emotie die bij nagenoeg de helft van alle Belgen voorkomt. Wat zijn de symptomen? En wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast: Welk effect heeft muziek op je lichaam?

Volgens onderzoekers binnen de neuropsychologie kan het luisteren naar muziek helpen bij het verminderen van pijn en stress verlagen. Ook stimuleert het de aanmaak van dopamine en oxytocine, twee stofjes die wezenlijk bijdragen aan je geluksgevoel. In deze podcast hoor je er alles over.

Lees verder

Gezondheid.be

Winterdrankjes die je immuunsysteem versterken

In de koude maanden smaakt een warm drankje des te meer. Deze acht bereidingen zijn niet alleen lekker, ze geven je immuunsysteem ook een stevige boost.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/12/2023 , bijgewerkt op 20/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram