Nieuwsbrief 12 december

Laatst bijgewerkt: december 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 12 december

Hoelang duurt een verkoudheid en hoe raak je er sneller van af?

Kan je een verkoudheid voorkomen? En zijn er geneesmiddelen, supplementen of huis- en tuinmiddeltjes die de symptomen onderdrukken en helpen om sneller te genezen? We hebben de meest voorkomende vragen op een rij gezet.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Stoelgangtransplantatie: procedure, voordelen en nadelen

Bij een stoelgangtransfusie transplanteert een arts ontlasting van een gezonde donor in een andere persoon om het evenwicht van de darmbacteriën te herstellen. Deze ingreep is effectief bij hardnekkige diarree als gevolg van een besmetting met Clostridium difficile, maar mogelijks ook bij andere lichamelijke en psychische aandoeningen.

Lees verder

Gezondheid.be

Getuigenis: Zwanger worden met PCOS

Leila lijdt aan het zogeheten polycysteus-ovariumsyndroom. PCOS is een van de meest voorkomende hormonale stoornissen en een belangrijke oorzaak van verminderde vruchtbaarheid bij de vrouwen. Zoals veel vrouwen kreeg Leila de diagnose toen ze zwanger probeerde te worden. Haar verhaal.

Lees verder

Gezondheid.be

Winterkoude en de huid: hoe verzorgen?

In de zomer moeten we onze huid beschermen tegen overdreven blootstelling aan UV-stralen, dat weet het kleinste kind. Minder bekend zijn de effecten van het gure winterweer op onze buitenlaag. Nochtans kunnen bijtende koude en droge lucht ook voor heel wat ellende zorgen.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe warm je een pizza of een ovenschotel weer op zonder dat hij uitdroogt?

Een restje pizza of ovenschotel weer opwarmen, dat kan perfect in de oven of microgolfoven. Maar hoe vermijd je dat die heerlijke overschotjes uitdrogen? Een handige tip.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/12/2022 , bijgewerkt op 19/12/2022
volgopfacebook

volgopinstagram