Nieuwsbrief 11 november

Laatst bijgewerkt: november 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 11 november

Wat kan je doen tegen een droge hoest en slijmhoest?

Hoest wordt vaak veroorzaakt door een (virus)infectie van de luchtwegen, door de aanwezigheid van slijm, rook, stof, droge lucht of door een allergie. Meestal is een behandeling niet nodig, maar een hoest kan wel vervelend zijn. Zeker 's nachts.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

HMB: Hevig menstrueel bloedverlies

HMB (hevig menstrueel bloedverlies) is een van de meest voorkomende klachten binnen de gynaecologie. Ongeveer 1 op de 5 vrouwen tussen 35 en 55 jaar krijgt ermee te maken. Om onderliggende gezondheidsrisico’s uit te sluiten, kan het verstandig zijn om medisch onderzoek te doen.

Lees verder

Gezondheid.be

Een bore-out: symptomen en behandeling

Een bore-out is een aandoening die je ontwikkelt bij extreme verveling op het werk. Hoewel de klachten bij een bore-out sterk lijken op die van een burn-out, is de oorzaak verschillend. Sommige mensen zijn vatbaarder dan andere, maar er bestaan gelukkig ook oplossingen.

Lees verder

Gezondheid.be

Late night snacks: wat mag je wel eten voor het slapen en wat beter niet?

Te veel bewerkt voedsel voor het slapengaan kan leiden tot gewichtstoename of spijsverteringsproblemen. Een lichte, gezonde snack kan echter de bloedsuikerspiegel net stabiliseren en je nachtrust bevorderen. Welke late night snacks mag je zonder problemen eten? Een lijstje.

Lees verder

Gezondheid.be

Slaapcoach Nathalie over dutjes: waar, hoeveel en hoelang?

Hoe belangrijk zijn dutjes in het slaapschema van een baby of kind? We vroegen het aan slaapcoach Nathalie Schittekatte van Snuggles and Dreams. Spoiler: dutjes zijn heel belangrijk, en die duren best niet te lang, maar wel lang genoeg. Alle info in dit artikel.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/11/2022 , bijgewerkt op 14/11/2022
volgopfacebook

volgopinstagram