Nieuwsbrief 11 november

Laatst bijgewerkt: november 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 11 november

Chemotherapie kan verspreiding van kankercellen buiten de tumor bevorderen

Decennia lang hebben wetenschappers zich geconcentreerd op de impact van chemo op kankercellen. Pas in de laatste jaren ligt de focus meer op de gevolgen voor niet-kankercellen. Een nieuwe studie toont nu aan dat chemotherapie de verspreiding van kankercellen buiten de primaire tumor net bevordert.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tips om beter te slapen met een verstopte neus

Een allergie, verkoudheid of griep kunnen je opzadelen met een neus die helemaal verstopt zit. Nochtans is slaap van vitaal belang voor het genezen van infecties. Met deze tips voorkom je dat een verstopte neus je nachtrust ondermijnt.

Lees verder

Gezondheid.be

Vroege griepmeldingen wijzen mogelijks op zwaar griepseizoen

Hoewel het aantal griepgevallen in Europa momenteel nog laag is, zijn er aanwijzingen dat de griepcirculatie in Kroatië boven de seizoensdrempel ligt, wat ongewoon vroeg is. Bovendien gaat het om een type dat vooral oudere mensen treft, en waarbij vaccins mogelijks minder effectief zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van klierkoorts en hoelang is het besmettelijk?

Hoewel klierkoorts ook wel de kusjesziekte wordt genoemd, raken de meeste mensen als kind besmet, tussen 1 en 4 jaar. Als je pas tijdens of na de puberteit besmet wordt, kan de ziekte wel behoorlijk wat symptomen geven en last veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe herken je diabetes?

De verschijnselen lijken op klachten die we allemaal weleens hebben, zoals vermoeidheid of misselijkheid, maar hoe kan je diabetes dan wel herkennen? En wat is het verschil tussen type 1 en type 2? Alle info samengevat in een filmpje van 1 minuut.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/11/2021 , bijgewerkt op 15/11/2021
volgopfacebook

volgopinstagram