Nieuwsbrief 11 mei

Laatst bijgewerkt: mei 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 11 mei

Klachten van de menopauze: 'Niet enkel opvliegers en gewichtstoename'

Veel vrouwen linken de menopauze aan klachten als opvliegers en gewichtstoename, maar de symptomen van de overgang kunnen bij alle vrouwen anders zijn. Sterker nog, er zijn een hele lijst klachten waarvan vrouwen niet weten dat ze met de menopauze te maken hebben. Menopauzeconsulente Chris Van Gaver zet ze voor ons op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vitiligo: witte pigmentvlekken op de huid

Vitiligo is een vrij onschuldige, maar vaak esthetisch storende aandoening waarbij de huid en ook het haar pigment verliezen. Ongeveer 1 procent van de bevolking lijdt aan vitiligo. Wat is de oorzaak van vitiligo? En kan je het stoppen?

Lees verder

Gezondheid.be

Het gouden trio: kurkuma, echinacea & cranberry

ADVERTORIAL
Zowel kurkuma, echinacea als cranberry zijn erg in trek dezer dagen. Vooral de superfood kurkuma is gekend als een sterke antioxidant tegen oxidatieve stress.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Slaap je beter door zeelucht?

In zeelucht zitten hoge concentraties negatieve deeltjes of ionen waarvan wel eens beweerd wordt dat ze het serotonineniveau in je lichaam verhogen. Serotonine is een hormoon dat invloed heeft op slaap, eetlust, stemming en stress. Slaap je dan ook effectief beter als je aan zee verblijft?

Lees verder

Gezondheid.be

Lippen opspuiten: hoe gevaarlijk zijn fillers?

Cosmetische ingrepen worden steeds populairder. Je lippen opspuiten met fillers is dan ook geen taboe meer. Maar wat zijn de risico's? Cosmetisch arts Tom Decates (Erasmus MC) geeft het antwoord in dit online college van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/05/2023 , bijgewerkt op 16/05/2023
volgopfacebook

volgopinstagram