Nieuwsbrief 11 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2021
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 11 juni

Het oplichterssyndroom: altijd bang om door de mand te vallen

Mensen met het impostor syndrome zijn ervan overtuigd dat ze hun behaalde successen niet aan zichzelf te danken hebben, maar aan factoren van buitenaf, en dat ze ieder moment kunnen ontmaskerd worden als ‘bedriegers’.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Gepersonaliseerd voedingsadvies moet ondervoeding bij senioren voorkomen

Ouder worden gaat gepaard met fysiologische, zintuiglijke, psychologische en sociale veranderingen, die hun weerslag hebben op hoe, wanneer en wat we eten. Ondervoeding bij ouderen is een groot probleem. 

Lees verder

Gezondheid.be

Wat moet je de dag voor je examen doen behalve leren?

Neuropsycholoog Jérôme Gijselaers neemt in dit college je agenda over en vertelt je tot op het uur nauwkeurig wat je het beste kunt doen op de dag vóór je examen.

Lees verder

Gezondheid.be

Slaaptekort en overgewicht zijn gelinkt aan elkaar

Lang werd gedacht dat slaaptekort obesitas in de hand werkt, maar onderzoek aan de universiteit van Pennsylvania heeft nu uitgewezen dat dat niet klopt. Het omgekeerde is wél waar: overgewicht kan een slechte nachtrust veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Licht zoetzure groente met gegrilde kip

Veel groente, dat vormt een kleurrijk tafereel. Op smaak gebracht met kruiden, een vleugje zuur en wat zoet, dat zorgt voor een heerlijke smaak. Geflankeerd met een gegrilde kipfilet, dat maakt het gerecht compleet!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/06/2021 , bijgewerkt op 21/06/2021
volgopfacebook

volgopinstagram