Nieuwsbrief 11 april

Laatst bijgewerkt: april 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 11 april

Parkinson bij jongvolwassenen: ‘Andere symptomen dan bij ouderen’

Vijf tot tien procent van de mensen met parkinson ontwikkelt de ziekte voor de leeftijd van 50 jaar. Dat parkinson uitsluitend een ouderdomsziekte is, klopt dus niet. De ziekte uit zich wel op een andere manier bij jongvolwassenen, waardoor een juiste diagnose vaak op zich laat wachten. Professor Patrick Cras, neuroloog in het UZA, overloopt de symptomen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is kanker en hoe krijg je het?

Jaarlijks krijgen meer dan 70.000 personen in België te maken met kanker. Het is nog altijd een van de meest voorkomende doodsoorzaken ter wereld, hoewel de overlevingskansen bij patiënten al sterk zijn verbeterd door innovatieve technieken.

Lees verder

Gezondheid.be

Ouderdomsvlekken of levervlekken (Lentigo)

Ouderdomsvlekken (lentigo) zijn vlekjes die verschijnen op je huid, meestal op plaatsen die vaak aan de zon worden blootgesteld. De ouderdomsvlekken zijn (meestal) goedaardig, maar je kan ze eventueel laten verwijderen om cosmetische redenen.

Lees verder

Gezondheid.be

Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Om de pijn tijdens de bevalling beter te kunnen opvangen, kan je ademhalingstechnieken toepassen, een warm bad nemen of eventueel kiezen voor aromatherapie of fytotherapie (kruidengeneeskunde). Volstaat dat niet? Dan heb je nog andere mogelijkheden. We overlopen ze.

Lees verder

Gezondheid.be

Postcoïtale dysforie (PCD): je down voelen na seks

We associëren seks en orgasmes doorgaans met extatische gevoelens, maar het kan zomaar gebeuren dat je je down voelt na de daad. Dit fenomeen heet postcoïtale dysforie (PCD) en zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/04/2023 , bijgewerkt op 17/04/2023
volgopfacebook

volgopinstagram