Nieuwsbrief 10 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 maart

Na Ozempic: diabetesmedicijn Mounjaro geeft nog meer gewichtsverlies

Mounjaro is net als Ozempic een diabetesmedicijn dat de eetlust onderdrukt en de tijd dat voedsel in de maag blijft verlengt, wat leidt tot gewichtsverlies. Mounjaro zou nog betere resultaten boeken dan Ozempic, maar de mogelijke bijwerkingen zijn niet min.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Oogdruppels kunnen bijziendheid bij kinderen uitstellen of vertragen

Vandaag lijdt ongeveer een vierde van de wereldbevolking aan myopie, maar als de evolutie van de laatste decennia zich doorzet zou tegen 2050 de helft bijziend zijn. De aandoening begint meestal in de kindertijd, en hoe vroeger het begint, hoe slechter het zicht later. Kunnen oogdruppels helpen?

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom vertelt je kind niets over zijn schooldag?

Van zodra je je kindje uitwuift, begin je te speculeren. Heeft hij vriendjes? Eet hij flink? Amuseert hij zich? Maar als je hem terugziet, zegt hij enkel "goed". Hoe kan je het gesprek op gang trekken? We vroegen het aan Karolien Raemaekers, klinisch psycholoog-gedragstherapeut.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is anemie of bloedarmoede?

Bloedarmoede wil zeggen dat er te weinig rode bloedcellen in het bloed zitten of dat de rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Wat zijn de symptomen? En wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe gezond is gedroogd fruit?

Gedroogde vruchten zijn zoete smaakbommen waardoor ze vooral geliefd zijn bij kinderen. Met bepaalde droogmethodes verwijdert men al het water uit het fruit, zodat er een kleine en energierijke vrucht overblijft die lang bewaart. Maar is gedroogd fruit ook gezond?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/03/2023 , bijgewerkt op 16/03/2023
volgopfacebook

volgopinstagram