Nieuwsbrief 10 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2022
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 juni

Doorbraak: patiënten genezen van endeldarmkanker na klinische studie

Een kleine studie bij 12 patiënten met plaatselijk gevorderde endeldarmkanker heeft de medische wereld verrast: alle patiënten zijn twee jaar na afloop van de proef in remissie, zonder verdere behandeling. Mogen we spreken van een wondermiddel tegen kanker?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Kan je je penis breken?

Een penis heeft geen bot, dus in principe kan je je penis niet breken. Toch bestaat er zoiets als een penisbreuk. Hoe kan je een penisbreuk oplopen, en moet je dan naar de dokter? Een woordje uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Encefalitis (hersenontsteking): symptomen en behandeling

De symptomen kunnen variëren van helemaal niets of lichte griepachtige klachten tot zeer ernstige klachten. In sommige gevallen is encefalitis zelfs levensbedreigend.

Lees verder

Gezondheid.be

Borst of fles: hoeveel voedingen heeft je baby nodig per dag?

Een van de vragen die moeders het meest stellen, is hoe vaak ze hun baby moeten voeden, vooral als het om een pasgeborene gaat. We geven enkele tips, zowel voor borstvoeding als voor flesvoeding.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is quinoa precies en hoe gezond is het?

Quinoa wordt in één adem genoemd met couscous en andere korrelgranen, maar eigenlijk is het geen graansoort. Net zoals rijst, boekweit en soja bevat het ook geen gluten. Benieuwd naar meer weetjes over quinoa?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/06/2022 , bijgewerkt op 16/06/2022
volgopfacebook

volgopinstagram