Nieuwsbrief 10 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 10 februari

Kan je verschillende keren griep krijgen in één griepseizoen?

Steven Van Gucht waarschuwt voor een nieuwe grieppiek de komende weken. Het komt maar zelden voor dat eenzelfde griepseizoen twee pieken kent. Wat als je al eens griep gehad hebt enkele weken of maanden terug: mag je dan op twee oren slapen of kan je nóg eens besmet raken?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

In shock gaan: welk soorten shock zijn er en wat zijn de symptomen?

Bij een medische shock krijgen de lichaamscellen niet voldoende zuurstofrijk bloed. Het is cruciaal dat iemand in shocktoestand onmiddellijk medische hulp krijgt. Zonder behandeling kan een medische shock fataal zijn of blijvende schade aan organen veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn nachtelijke angstaanvallen en hoe kan je best reageren?

Wordt je kind ’s nachts soms gillend wakker en kan je hem dan maar moeilijk kalmeren? Dan heeft hij niet zomaar een nachtmerrie gehad, maar spreken we van een nachtelijke angstaanval. Zoiets komt bijna uitsluitend bij kinderen voor tussen 3 en 5 jaar.

Lees verder

Gezondheid.be

Bloedkanker: leukemie

Leukemie is een verzamelterm voor een groep van beenmergkankers gekenmerkt door een ontregelde groei van verschillende soorten witte bloedcellen. Vanuit het beenmerg gaat de ziekte meestal over op het circulerende bloed en op andere organen (lymfeklieren, milt en lever).

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe word je bewust alleenstaande moeder?

Imke Courtois kondigde aan dat ze bewust alleenstaande moeder wordt. Aan zo’n beslissing gaat heel wat voorbereiding vooraf. Op praktisch, emotioneel en financieel vlak moet je er klaar voor zijn. Hoe verloopt die procedure? En hoe duur is het allemaal?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/02/2023 , bijgewerkt op 16/02/2023
volgopfacebook

volgopinstagram